نکاتی که هنگام انتخاب موبایل بهتر است رعایت کنیم:
1 مقدار حافظه از لحاظ فنی اهمیت زیادی ندارد اما جوانان مهم ترین و بیشترین طرفداران آن هستند و به همین دلیل شرکت های تولید موبایل، با تولید انواع و اقسام مدل های متنوع و حافظه های بالا برای رقابت در میان این خریداران تلاش می کنند.
2 امکانات ارتباطی یک گوشی همراه نکته مهم د یگری است که باید به آن توجه کنید. این امکانات باید بر اساس نیازهای شما باشند. در حال حاضر تکنولوژی گوگل خوان و د یگر فید های خبری از محبوبیت بیشتری برخوردارند.
3 صفحه نمایش، سیمای تمام نمای امکانات گوشی را به نمایش می گذارد. در واقع هر آنچه در گوشی همراه ارائه شده، توسط یک صفحه خوب، بهتر دید ه می شود.
4 خاموش شدن گوشی و دسترسی نداشتن به شارژ، بزرگ ترین مشکل استفاده از موبایل است. به عمر باتری موبایل مورد نظر توجه کنید و اگر مجهز به پخش کنند ه موسیقی است، به باتری بهتری نیاز دارید.
یک همراه بهتر
نکاتی که هنگام خرید موبایل بهتر است به آنها توجه کنیم:
1 همخوانی موبایل با زند گی و فعالیت های شما، مثلا تاجرانی که همیشه در سفر هستند با کسانی که عمرشان را در جاد ه ها می گذرانند؛ یک گوشی هوشمند با امکانات GPS و صفحه نمایش بزرگ برای مشاهد ه وب، چک کرد ن برنامه های روزانه و ارسال و دریافت ای میل لازم دارند.
2 به شکل و طرح موبایل د قت کنید مدل های تاشو و یا کشویی از صفحه نمایش و صفحه کلید محافظت می کنند اما بزرگ تر هستند و به راحتی مدل های میله ای در جیب جا نمی شوند. بعد از انتخاب مدل موبایل، کلید های گوشی را امتحان کنید.
3 منوها و اینترفیس موبایل را هم بررسی کنید. قبل از خرید گوشی گشتی در منوی آن بزنید و ببینید کار کرد ن با آن آسان هست یا نه؟ اسکرین خوبی دارد؟ اندازه فونت ها چیست؟
4 قیمت موبایل را از چند مغازه مختلف بپرسید و قبل از خرید موبایل جدید، این سوال را از خود تان بپرسید. واقعا چه دلیلی برای این کار دارید؟ آیا موبایل قبلی نیازتان را برطرف نمی کند.
اجزای مهم
به این نکات درباره اجزای صفحه لمسی توجه کنید:
1 صفحه حساس به لمس: یک قاب شیشه ای شفاف با سطح حساس به لمس است. قاب لمسی در این حالت به نحوی قرار می گیرد که منطقه حساس قاب، منطقه قابل مشاهد ه صفحه نمایش را می پوشاند. گیرنده حساس آنها یک جریان الکتریکی دارد و لمس آنها باعث تغییر سیگنال و تغییر ولتاژ می شود.
2 کنترلر: یک pc card کوچک که ارتباط میان گیرند ه لمس و رایانه را برقرار می کند. با دریافت سیگنال های مخصوص از صفحه لمسی، آنها را به علائمی معنادار برای پردازنده تبد یل کرده و از طریق پورت USB یا serial به رایانه منتقل می کند.
3 درایور نرم افزاری: چگونگی تفسیر اطلاعات دریافت شده از کنترلر را برای سیستم عامل مشخص می کند. در تمامی فناوری های موجود اطلاعات از گیرنده حساس به کنترلر منتقل شده و کنترلر آنها را به علائم معنادار برای رایانه تبد یل می کند. درایو نرم افزاری چگونگی تفسیر اطلاعات فرستاده شده از کنترلر را معنا می کند.
با حافظه داخلی
اگر د لتان می خواهد راجع به حافظه گوشی تان بیشتر بدانید نکات زیر را مطالعه کنید
1 برنامه هایی که روی موبایلتان می ریزید، روی حافظه داخلی نصب نکنید.
2 فایل های صوتی و تصویری را روی حافظه داخلی ذ خیره نکنید. معمولا در تنظیمات کارخانه، محل ذ خیره ابتدایی این فایل ها حافظه داخلی است. شما به قسمت تنظیمات گوشی بروید و محل آنها را از حافظه داخلی به حافظه خارجی تغییر دهید.
3 حافظه داخلی گوشی خود را خالی نگه دارید. این نوع حافظه ها حجم کمی دارند و اگر بیش از حد اشغال شوند، گوشی شما کند می شود.
4 درست است که روی اس ام اس هایتان حساس هستید و نمی خواهید هر کسی از راه رسید به آنها دسترسی داشته باشد، درست است که بعضی اس ام اس ها آمد ه اند تا برای همیشه در گوشی ها بمانند و خاطره شوند اما بهتر است هر از گاهی اس ام اس های رسید ه و ارسالی خود را پاک کنید و بهتر است این پیامک ها در حافظه داخلی گوشی ذ خیره شوند تا دسترسی به آنها راحت تر باشد.
هشدارهای پلیسی
این هشدارها را جدی بگیرید:
1 گوشی خود را به افراد ناشناس ندهید و در مقابل وسوسه ای به نام کمک به همنوع مقاومت کنید.
2 گوشی موبایل خود را از فروشگاه های معتبر و با فاکتور و جعبه تهیه کنید. طبیعی است نباید گوشی تلفن همراه خود را از افراد دستفروش تهیه کنید.
3 هنگام رانندگی از تلفن همراه استفاده نکنید. پس از توقف در محل مناسب، گوشی را در دستی که به سمت پنجره است نگه ندارید.
4 تصاویر و فیلم های خصوصی خود را در گوشی نگهداری نکنید و توجه داشته باشید که گوشی تان را با جعبه و فاکتور از فروشگاه معتبر تهیه کنید. اگر هیچ کدام از این اتفاق ها یاری تان نکرد و جلوی سرقت را نگرفت، اگر گوشی یا سیم کارتتان سرقت شد، بلافاصله موضوع را به مرکز فوریت های پلیس 110 گزارش کرده و اقدام به سوزاندن سیم کارت کنید.
نکاتی برای خرید یک گوشی هوشمند
برای خرید یک گوشی هوشمند باید به چه نکاتی توجه کنید؟
گوشی های هوشمند معمولا به دو صورت موجودند:
1 گوشی های هوشمند PDA که در اصل یک دستگاه PDA یا کامپیوتر جیبی هستند. این گوشی های تلفن همراه، قابلیت برقراری تماس تلفنی را هم دارند.
2 مدل بعدی، گوشی هایی هستند که شبیه به یک گوشی تلفن همراه هستند و بعضی قابلیت های یک PDA مانند تقویم، ای میل، مرورگر وب و برنامه های آفیس را هم دارند. معمولا گوشی های PDA، صفحه نمایش بزرگ تری دارند و بیشتر صفحه نمایش های حساس به تماس هستند که با قلم با آنها کار می کنند. در نتیجه معمولا صفحه کلید ندارند و از صفحه کلید مجازی روی صفحه نمایش استفاده می کنند. برای انتخاب بین این دو مدل، شاید بیشتر شکل ظاهر و استفاد ه راحت تر از هر کدام می تواند تعیین کننده باشد. اگر شما یک گوشی می خواهید که تنها برقراری تماس و استفاد ه ساد ه، راحت باشد، گوشی های هوشمند را به شما پیشنهاد نمی کنیم چون استفاده از آنها خیلی ساده نیست.
منبع: همشهری دانستنی های ویژه نامه دیجیتال